söndag 16 januari 2011

Vilken kulturchock!

Äntligen fick vi skapat vår blogg. Det är vår femte dag här nere och vår fjärde arbetsdag. Vi har kommit igång rätt så bra nu med det mesta på jobbet så nu känns det som att vi kan börja njuta av Phuket på riktigt.

Vår resa började med att vi möttes i H:fors och flög därifrån via München och Singapore till Phuket. Flygresan kändes rätt så lång när vi böt flyg två gånger men det gick bra. Vi möttes på flygplatsen av en chaufför från hotellet och en annan tjej som jobbar där. Då trodde vi ännu att vi var på väg till hotellen som vi skulle jobba på men det visade sig att vi skulle bo på ett Guesthouse som ligger ca 10 min från vår arbetsplats. Lite besvikna blev vi men vårt hotellrum är nog ändå fräscht och vi har AC, som tur är.

Första arbetsdagen blev vi uppplockade av en annan chaufför i en inte riktigt lika fin bil. Vi sitter nämligen på "flaket" HAHA. Det är helt normalt här tydligen, (och vi är redan vana så lugna puckar).
De tog emot oss och visade oss runt på de två hotellen. Det är väldigt fina hotell.
Ganska snabbt märkte vi dock att det kommer att uppstå en hel del kommunikationsproblem, de flesta kan ingen engelska alls men nästan alla chefer för de olika avdelningar går det ändå att kommunicera med.

Nämnas kan att vi fick varsin sked, som vi skall äta med våra tre månader. Jag fick även en mugg, lucky me! (Tanja har ingen mugg ännu.) Vi fick även våra arbetskläder, dvs babyblåa pikéer stl L. Vi hade oroat oss helt i onödan att vi skulle hamna att jobba i för små kläder, vi simmar i dem!
Vi skulle ha med oss svarta byxor att jobba i så vi hade båda svarta knälånga byxor vilket vi tänkte var helt okej med tanke på den höga värmen. Endast städpersonalen har korta byxor så vi fick gå och köpa varsitt par samma dag. Ja, vi är otroligt snygga!

För att det inte skall bli alltför långt och tråkigt inlägg tänkte jag runda av här. Vi hoppas vi kan fixa bilder hit imorgon så det blir lite roligare.

Nu skall vi bara slappa en stund på vår hittills absoluta-favorit-efter-jobbet-häng hos ett danskt par som driver ett gästhem och en restaurang. Det ligger precis mellan jobbet och vårt guesthouse. Sen blir det att lägga sig så man orkar jobba nio timmar igen imorgon! PUSS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar